Før tatoveringstimen

Før tatoveringstimen

TA MED UNDERHOLDNING

En tatovering kan ofte ta flere timer og det kan være en god ide å ha med egen underholdning. Du kan for eksempel ta med deg en bok eller et nettbrett for å se på film/serie mens du blir tatovert. Dette kan også hjelpe deg med å ta fokuset bort fra ubehaget med tatoveringen. Husk at mobilspill og annen underholdning som medfører at du er i bevegelse, ikke er passende når du blir tatovert.

UNNGÅ ALKOHOL OG KOFFEIN

Du har garantert hørt at det ikke anbefales å drikke alkohol før du tatoverer deg, men det er gjerne ikke alle som er klar over hvorfor dette frarådes. Når kroppen din forbrenner alkoholen blir kroppen din dehydrert, og det kan påvirke utholdenheten og huden din, samtidig som alkohol har en blodfortynnende effekt som kan medføre at kvaliteten av tatoveringen blir redusert grunnet blødninger. Vi fraråder også kaffe og koffeinholdige drikker slik som energidrikker, da dette medfører pulsøkning og påvirker blodsirkulasjonen.

TILFØY HUDEN NOK FUKTIGHET

Vi anbefaler at du sørger for å tilføye huden nok fuktighet i forkant av tatoveringstimen din. Tørr og dehydrert hud blir lettere skadet og kan være vanskeligere å jobbe med enn en myk og smidig hud. Et godt råd for å opprettholde dette kan være og smøre området som skal tatoveres med fuktighetskrem 7-14 dager i forkant. Av samme grunn anbefaler vi at du holder kroppen din hydrert ved å drikke mye vann. En godt hydrert kropp gjør ikke bare tatoveringsprosessen lettere, men også gro prosessen. Det anbefales at man bør drikke opp mot 2-2,5 liter vann til dagen.

UTSETT TATOVERINGSTIMEN DIN DERSOM DU BLIR SYK 

Dersom du er uheldig blir syk rett før tatoveringstimen din må du kontakte studioet eller tatovøren for å få utsatt tatoveringstimen snarest, slik at kroppen får tid til å helbrede seg. Å tatovere seg når man er syk er en unødvendig risiko. Du risikerer ikke bare å komplisere din egen helse og kroppens evne til å helbrede seg selv, du risikerer også å smitte andre. Vi utfører ikke tatoveringer på personer som møter syke opp i studioet.

KLE DEG FOR KOMFORTABELT

En tatoverings prosess varer ofte i flere timer, og det kan hende du må tilbringe mye av tiden sittende eller liggende i uvanlige stillinger, for at tatovøren skal kunne komme til på området du tatoverer deg. Vi vil anbefale klær som er løse og komfortable, unngå lyse klær, da det kan forekomme blekk søl på.

MEDISINER

Dersom du går på medisiner eller har kroniske lidelser er det viktig at du informerer studioet om dette på forhånd slik at vi kan kartlegge hvilke risikoer tatoveringen eventuelt kan innebære for deg, og hvilke effekter lidelsen din eller medisinene dine kan ha på tatoverings prosessen og gro prosessen.

SMERTESTILLENDE

Vi fraråder bruk av smertestillende medikamenter før tatoveringstimen. Medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre er blodfortynnende og egner seg derfor ikke til bruk før, under eller rett etter en tatoveringstime. Medikamenter kan også påvirke tatoveringsprosessen eller resultatet på tatoveringen. For din egen sikkerhet må du alltid konsultere med tatovøren din på forhånd før du bruker medikamenter. 

Skrevet av

Del

Tattoo stavanger tatovering stavanger

Abonner

Kommer

Følg oss

Tattoo stavanger tatovering stavanger inspirit tattoo

Før tatoveringstimen

Før tatoveringstimen

Relaterte innlegg

Tattoo stavanger tatovering stavanger inspirit tattoo
Tattoo guiden

Bedøvelse

En tatoverings prosess kan være langvarig og smertefull, og det er…

Les mer »