fbpx

Informasjon

Inspirit Tattoo Studio
Pedersgata 47
4013 Stavanger
Få veibeskrivelse

Åpningstider
Man-lør: 11:00 – 15:00
Lørdag: etter avtale

Åpent utover åpningstider etter avtale

Etterbehandling

Informasjon

Inspirit Tattoo Studio
Pedersgata 47
4013 Stavanger
Få veibeskrivelse

Åpningstider
Man-lør: 11:00 – 15:00
Lørdag: etter avtale

Åpent utover åpningstider etter avtale

Etterbehandling

Nå som tatovøren har gjort sin del av jobben, er det opp til deg å etterbehandle tatoveringen din riktig, slik at du oppnår best mulig resultat. Husk at tatoveringen din er et åpent sår og at den må behandles deretter.

Tatoveringen er ikke permanent før den er ferdig grodd, og tatoveringen kan endre på seg under gro og etterbehandlingsprosessen . For at tatoveringen din ikke skal falme og miste detaljer, er det viktig at du tar godt vare på tatoveringen og følger våre etterbehandlings instrukser etter at du har forlatt studioet. 

HVA TRENGER JEG?

  • Etterbehandlingskrem (Kjøpes i studioet)
  • Medisinsk grønnsåpe (Kjøpes i studioet eller apotek)

DEN FØRSTE DAGEN

Etter at tatoveringen din er fullført, legger tatovøren din et lag plastfolie over tatoveringen, som skal være på i minimum 12 timer. 

Når plastfolien fjernes, vask tatoveringen grundig med medisinsk grønnsåpe og lunket vann til huden er helt fri for blod og overflødig blekk. La tatoveringen lufttørke noen minutter før du smører tatoveringen inn med et tynt lag med etterbehandlingskrem.

DE NESTE 3 DAGER

De neste dagene trenger du ikke å dekke til tatoveringen med plastfolie. Men dersom tatoveringen din er spesielt utsatt for betongstøv, sagspon, bakterier og lignende i forbindelse med arbeid, er det være lurt å dekke til tatoveringen de første 3 dagene.

Vask tatoveringen 2 ganger daglig (morgen og kveld) med medisinsk grønnsåpe og lunket vann. La tatoveringen lufttørke i noen minutter før du smører på et tynt lag etterbehandlingskrem. Smør med etterbehandlingskrem 3 ganger daglig (morgen, ettermiddag og kveld)

DE NESTE 3-4 UKENE

Etter noen dager vil du oppleve at det dannes en tynn hinne over tatoveringen, som begynner å flasse. Målet er å unngå skorpedannelse på tatoveringen, da det kan medføre til tap av blekk i tatoveringen. Fortsett å smøre tatoveringen som nevnt ovenfor til tatoveringen er ferdig grodd. Dette tar normalt sett 3-4 uker.

Hendene våre blir hele tiden utsatt for bakterier, fra å ta på et dørhåndtak til å ta på mobiltelefonen. Det er derfor viktig å alltid vaske hendene grundig før du smører eller tar på tatoveringen.

En tatovering er et åpent sår mens den gror, den er derfor sårbar for betennelser og infeksjoner. De aller fleste infeksjoner oppstår ved at etterbehandlings instrukser ikke følges. Ta dine forhåndsregler da din tatovering er sårbar mens den gror.

Forhåndsregler:
-God håndhygiene
-Ikke klø eller plukk på tatoveringen
-Bruk rent sengetøy de første nettene
-Bruk rene klær
-Bruk rene håndklær
-Ikke eksponer din tatovering for partikler og væsker slik som; dyre hår, kroppsvæsker o.l.
-Ikke la tatoveringen komme i direkte kontakt med barnehender eller dyr

Om du har en fersk tatovering, skal du ikke utsette tatoveringen for direkte sollys før tatoveringen er ferdig grodd. Dette gjelder også for solarium. 

Som ny tatovert skal du ikke bade, uansett type vann om det er i hav, innsjø, basseng eller badekar. Da dette kan gi komplikasjoner for tatoveringen mens den gror. Vi anbefaler at du holder deg til å kun dusje frem til at tatoveringen er grodd

Om det oppstår tegn til betennelse eller infeksjon, må du ta kontakt med oss snarest for videre veiledning.

Rull til toppen