fbpx
Meny

Meny

Informasjon

Inspirit Tattoo Studio
Pedersgata 47
4013 Stavanger
Få veibeskrivelse

Åpningstider
Man-fre: 11:00 – 15:00
Lørdag og søndag etter avtale

Meny

Informasjon

Inspirit Tattoo Studio
Pedersgata 47
4013 Stavanger
Få veibeskrivelse

Åpningstider
Man-fre: 11:00 – 15:00
Lørdag og søndag etter avtale

Hvor kropp og kunst blir til ett

Etterbehandling

Etterbehandling

Nå som tatovøren har gjort sin del av jobben, er det opp til deg å etterbehandle tatoveringen din riktig, slik at du oppnår best mulig resultat. Husk at tatoveringen din er et åpent sår og at den må behandles deretter. 

Husk også at tatoveringen ikke er permanent før den er ferdig grodd, og at tatoveringen kan endre på seg mens den etterbehandles, og fordi den gror. For at tatoveringen din ikke skal falme og miste detaljer, er det viktig at du tar godt vare på tatoveringen og følger våre etterbehandlings instrukser etter at du har forlatt studioet. 

Feil etterbehandling kan medføre komplikasjoner, en av de vanligste feilene er å smøre tatoveringen for mye, dette kan fort resultere til utslett og kviser, og muligens betennelse eller infeksjoner. Vask tatoveringen ofte de første dagene og smør et tynt lag med etterbehandlings krem.

HVA TRENGER JEG?

  • Etterbehandlingskrem (Kan kjøpes i studioet)
  • Medisinsk grønnsåpe

DEN FØRSTE DAGEN
Etter at tatoveringen din er fullført, legger tatovøren din et lag plastfolie over tatoveringen. Hvor lenge denne skal være på avhenger av tatoveringen din. Følg tatovørens råd.

Når plastfolien fjernes, vask tatoveringen grundig med anbefalt såpe og lunket vann til huden er helt fri for blod og overflødig blekk. La tatoveringen lufttørke noen minutter før du smører tatoveringen inn med et tynt lag med etterbehandlings krem. 

DE NESTE 3 DAGER
De neste dagene trenger du ikke å dekke til tatoveringen med plastfolie. Men dersom tatoveringen din er spesielt utsatt for betongstøv, sagspon, bakterier og lignende i forbindelse med arbeid, er det være lurt å dekke til tatoveringen de første 3 dagene.

Vask tatoveringen grundig 2 ganger daglig (morgen og kveld) med anbefalt såpe og lunket vann. La tatoveringen lufttørke i noen minutter før du smører på et tynt lag etterbehandlingskrem. Gjennta prosessen 3 ganger daglig (morgen, etttermiddag og kveld)

DE NESTE 2-3 UKENE
Etter noen dager vil du oppleve at det dannes en tynn hinne over tatoveringen, som begynner å flasse. Målet er å unngå skorpedannelse på tatoveringen, da det kan medføre til tap av blekk i tatoveringen. Fortsett å smøre tatoveringen som nevnt ovenfor til tatoveringen er ferdig grodd. Dette tar normalt sett 2-3 uker.

Hendene våre blir hele tiden utsatt for bakterier, fra å ta på et dørhåndtak til å ta på mobiltelefonen. Det er derfor viktig å alltid vaske hendene grundig før du smører eller tar på tatoveringen.

En tatovering er et åpent sår mens den gror, den er derfor sårbar for betennelser og infeksjoner. De aller fleste infeksjoner oppstår ved at etterbehandlings instrukser ikke følges. Ta dine forhåndsregler da din tatovering er sårbar mens den gror.

Forhåndsregler:
-God håndhygiene
-Ikke klø eller plukk på tatoveringen
-Bruk rent sengetøy de første nettene
-Bruk rene klær
-Bruk rene håndklær
-Ikke eksponer din tatovering for partikler og væsker slik som; dyre hår, kroppsvæsker o.l.
-Ikke la tatoveringen komme i direkte kontakt med barnehender eller dyr

Om det oppstår tegn til betennelse eller infeksjon, ta kontakt snarest for videre veiledning.

Om du har en fersk tatovering, skal du ikke utsette tatoveringen for direkte sollys før tatoveringen er ferdig grodd. Dette gjelder også for solarium. 

Som ny tatovert skal du ikke bade, uansett type vann om det er i hav, innsjø, basseng eller badekar. Da dette kan gi komplikasjoner for tatoveringen mens den gror. Vi anbefaler at du holder deg til å kun dusje frem til at tatoveringen er grodd

Rull til toppen